In alle orgonites die ik maak zit altijd Bergkristal verwerkt, omdat dit 1 van de basisonderdelen is van een orgonite.

Verder verwerk ik graag verschillende edelstenen in de orgonite, omdat orgonite de werking van de helende energie van de edelstenen versterkt en de orgonite de uitstraling van de verwerkte edelstenen krijgt.

Hieronder vind je een overzicht van de stenen die ik gebruik en een beschrijving van hun helende werking.

 

Amazoniet verzacht trauma’s en heft zorgen en angsten op. Hij verdrijft negatieve energie en ergernis. Mensen met verlatingsangst of die bang zijn voor nieuwe situaties of moeite hebben met afscheid nemen hebben veel baat bij deze steen.

Amazoniet laat je op een zachte en lieve manier aan de situatie wennen. De steen omhuld je met liefde en zonnewarmte, hij leert je vanuit je hart te leven en niet vanuit je hoofd. Hij maakt doelbewust, geeft inzicht en daadkracht en brengt de mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht. Hij kalmeert de hersenen en het zenuwstelsel en harmoniseert het fysieke lichaam met het etherische, waardoor een optimale gezondheid wordt verkregen.

Amazoniet blokkeert geopathische belasting en absorbeert alle vormen van straling. Hij beschermt ook tegen negativiteit van buitenaf. Deze steen heelt en opent het hart- en keelchakra en versterkt een liefdevolle communicatie, hij opent ook het derde oog.

 

Amethist is een zeer krachtige en beschermende spirituele steen. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf.

Amethist hoort bij het voorhoofdchakra en kruinchakra. Door zijn werking op de hypothalamus is amethist een steen die veel soorten hoofdpijn kan bestrijden (echter geen whiplash of migraine). Leg de steen hiervoor op het voorhoofd of draag hem aan een kort kettinkje om de hals.
* De amethist werkt ook op de epifyse, die dag- en nachtritme bepaalt. Bij problemen met in- en doorslapen, en bij nachtmerries werkt een brok amethist op het nachtkastje of onder het hoofdkussen uitstekend.
* Dankzij de werking op epifyse en hypothalamus werkt de amethist door op de andere hormoonklieren. Door regelmatig een amethist te dragen wordt vooral de alvleesklier, die niet goed werkt bij bijvoorbeeld suikerziekte (diabetes mellitus), gestimuleerd.
* Amethist vermindert zenuwachtigheid en stress. Hij helpt de concentratie te verbeteren en helpt negatieve ideeën los te laten.
* Door het hoge ijzergehalte heeft de amethist een positieve werking op bloed, bloedsamenstelling, bloedsomloop en hart en vaten. Dankzij de betere doorbloeding worden huidklachten van binnenuit aangepakt. Drink regelmatig amethistwater voor een schonere huid en glanzend haar.

* Amethist stimuleert de groei van je spiritualiteit en je intuïtie. Het is de steen van onthechting en wijsheid.
* Het helpt je zonder oordeel en met compassie te kijken naar jezelf, naar anderen en naar je omgeving.
* Amethist helpt je het verschil te zien tussen wat echt belangrijk is en wat niet.
* Tijdens meditatie helpt amethist je de stilte in jezelf te vinden.
* Bij rouw en verdriet helpt amethist om je verlies te verwerken en te accepteren.
* Amethist maakt wilskrachtig maar niet per se heel actief.
* Het is dé steen van het loslaten. Negatieve gedragspatronen en gewoontes kun je verbreken door met amethist te mediteren.

 

Agaat is een kristal dat stabiliteit geeft en zorgt voor aarding en evenwicht. Hij werkt over het algemeen langzaam maar geeft veel kracht. De vele lagen in Agaat kunnen verborgen informatie aan het licht brengen zodat je meer zelfinzicht verwerft. Hij maakt zelfacceptatie mogelijk waardoor je zelfvertrouwen zal toenemen. Hij laat je zien dat je goed bent zoals je bent zodat je beter vanuit je eigen kracht kunt leven en handelen. Agaat verbetert de concentratie en met zijn liefde voor oprechtheid moedigt hij het spreken van jouw waarheid aan op een geweldloze manier. Agaten met heldere kristallen kunnen herinneringen stimuleren en is daardoor nuttig bij vergeetachtigheid of een gevoel van chaos in je hoofd. Hij overwint negativisme en verbittering van je hart, stimuleert creativiteit en geneest innerlijke woede door liefde te koesteren en de moed te geven opnieuw te beginnen.

Crazy Lace agaat heeft als bonus dat hij voor beweging zorgt. Hij zet (vastzittende) energie in beweging en lost daarmee blokkades op. Hij laat alles in en om je heen weer stromen en kan daarmee voor onverwachtse (maar wel wenselijke) situaties zorgen. Hij zorgt ervoor dat je weer met een frisse blik kunt kijken, naar jezelf, anderen en het hele leven. Crazy Lace Agaat herinnert je eraan dat het leven bedoeld is om te genieten, te springen, te bewegen! Ook op fysiek niveau kun je het bewegings-thema doorvoeren; als je graag meer wilt bewegen, maar (tijdelijk) de motivatie mist, neem een Crazy Lace mee en de beweging volgt vanzelf.

 

Ametrien Spiritueel verbindt Ametrien de wakkerheid van amethist en de dynamische energie van citrien met elkaar en voorziet dus in een steen van weloverwogen, zeker handelen. Het helpt schijnbare tegenstellingen te overbruggen en maakt dat je meer geluk ervaart –  de weg naar intuïtief succes op alle niveaus.

Psychisch geeft Ametrien meer optimisme en joie de vivre. Het zorgt voor harmonie en een innerlijk welbevinden dat zelfs bij zware druk van buiten niet zal verdwijnen.

Mentaal zorgt Ametrien ervoor dat waarneming en bewust handelen op elkaar afgestemd raken. Het geeft een buitengewone creativiteit die gepaard gaat met een grote mate van daadkracht. Ametrien helpt ons meer grip te krijgen op ons eigen leven.

Fysiek heeft Ametrien een krachtige, zuiverende werking op de stofwisseling en in het weefsel. Het verbetert het functioneren van het autonome zenuwstelsel en zorgt ervoor dat de inwendige organen onderling beter samenwerken..

 

Bergkristal is de steen voor deze tijd. Het is een steen met enorme geneeskracht en is een kracht- en energiegever. De steen absorbeert energie, kan het opslaan, transformeren en in zuivere trilling weer afgeven. Het zuivert de aura en energie van een ruimte en beschermt tegen straling. Het is het meest neutrale en daardoor meest veelzijdige kristal dat we kennen. Omdat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan het ook de werking van andere stenen versterken (opladen). Bergkristal bevordert concentratie, helder denken en neutraliteit en helpt om problemen op een eenvoudige wijze op te lossen. Bergkristal brengt zelfkennis en brengt de hersenhelften in harmonie. De steen werkt zuiverendvitaliserend, pijnstillend, koortsverlagend, vermindert zwellingen, misselijkheid en diarree, stimuleert het immuumsysteem en brengt het lichaam in balans. In het algemeen gezegd versterkt Bergkristal het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

 

Blauwe Chalcedoon

* Chalcedoon hoort door zijn blauwe kleur bij het keelchakra. Veel keelproblemen worden veroorzaakt door een geblokkeerd keelchakra. De blauwe chalcedoon heelt het keelchakra.
* Blauwe chalcedoon helpt bij spreekstoornissen als stotteren en heesheid.
* Blauwe chalcedoon verbetert geheugen en concentratie en vermindert stress. Dat maakte deze steen tot een ideale steen bij examenvrees en plankenkoorts.
* Door zijn blauwe kleur is de blauwe chalcedoon kalmerend. Het is een goede steen voor mensen met een kort lontje.
* Bij melancholie en depressies is de blauwe chalcedoon troostend en kalmerend.
* Chalcedoon heelt als silicaat infecties en ontstekingen van (vooral) de luchtwegen, zoals verkoudheid of de gevolgen van roken. Hij stimuleert de regeneratie van huid en slijmvliezen.
* Blauwe chalcedoon verlaagt de bloeddruk, verlaagt het cholesterolgehalte en verkoelt bij koorts.
* Helderblauwe (of witte) chalcedoon stimuleert de melkafgifte.
* Blauwe chalcedoon helpt bij problemen met schouder en nek. Hij neemt beginnende blokkades weg van spieren, zenuwen en skelet. Dat maakt de steen een goede hulp bij het voorkomen van RSI door langdurig werken aan een beeldscherm.
* De steen versterkt het skelet en ondersteunt het herstel bij botbreuken.
* De steen helpt ook bij het herstel van haarvaatjes in geval van couperose (zichtbare bloedvaatjes in het gezicht).

* Chalcedoon is dé steen van de communicatie. Met deze steen kan je (leren) luisteren naar je gesprekspartner. Daarnaast laat de blauwe chalcedoon je begrijpen wat de andere partij eigenlijk zegt; je doorziet verborgen boodschappen.
* De blauwe chalcedoon laat je rustig sprekenhelder formuleren. Het maakt je welsprekend.
* Het mineraal geeft plezier in communicatie in alle mogelijke vormen en met alle mogelijke gesprekspartners: mensen, engelen, planten en dieren, met wie je maar wilt. Creatieve uitingen zoals het maken van tekeningen, schilderijen, muziek of dans worden met blauwe chalcedoon gemakkelijker.
* Het mineraal helpt bruggen te slaan, en in moeilijke situaties oplossingen te zien en toe te passen. Het helpt dat je te allen tijden jezelf blijft.
* De blauwe chalcedoon heelt innerlijke wonden, zoals jeugdtraumata, gevoelens van niet geaccepteerd worden, gekwetstheid. Het mineraal geeft letterlijk en figuurlijk de ruimte om de weg gedrukte emoties vorm te geven, waardoor oude patronen doorbroken kunnen worden.
* Chalcedoon helpt je om vreemde talen te leren. Je wordt gevoeliger voor de fijne nuances van de taal. buitenlandse talen zijn gemakkelijker te leren. Blauwe chalcedoon is de steen van de diplomatie.
* Het leert je beter naar je eigen lichaam en behoeftes te luisteren en hiernaar te handelen.

 

Chrysocolla heeft een kalmerende, ondersteunende maar ook activerende werking. Al naar gelang wat nodig is op dat moment. Chrysocolla maakt evenwichtig. Zij reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Verwijdert negatieve energieën in onszelf en in huis. Helpt het hart open te houden door hartzeer te genezen, stimuleert lief te hebben, door te gaan en samen te werken. Zoekt een middenweg, is vriendelijk en geeft warmte. De Chrysocolla edelsteen is een vredessteen voor in huis. Op de keel verbetert het de communicatie, maar leert te zwijgen wanneer dat nodig is. Op het derde oog gelegd opent het paranormale visie. Op het psychische vlak moedigt dit kristal zelfbewustzijn en innerlijk evenwicht aan. Het vermindert geestelijke spanningen en bevordert het vertellen van de waarheid. Goed voor de communicatie en meditatie.

 

Dalmatiër Jaspis is een Jaspis soort en heeft alle eigenschappen van een Jaspis. Het is een sterk beschermende steen die evenwichtiger maakt. Het beschermt tegen straling en negatieve energie en helpt deze energie uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt de steen mensen die te rationeel zijn en mensen die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen en nachtmerries verminderen. Geliefd bij kinderen Fysiek heeft het een positieve werking op het kraakbeen, de zenuwen, verstuikingen en reflexen

 

Fluoriet edelsteen is een kristal dat beide hersenhelften met elkaar verbindt. Hiermee wordt  het vrouwelijke en het mannelijke is onszelf verbonden. Fluoriet edelsteen is een beschermende en emotioneel stabiliserende edelsteen. Dit kristal reinigt en stabiliseert de aura en is te gebruiken tegen elektromagnetische- en computerstress. Het zuivert, verjaagt en reorganiseert alles in het lichaam wat niet totaal in orde is. Fluoriet edelsteen is een uitstekend kristal om chaos en wanorde te herstellen. Fluoriet vergroot het zelfvertrouwen, brengt structuur in ons leven en geeft inzicht in beperkend gedrag. Fluoriet kristal is een goede steen om te hebben tijdens het leren. De steen bevordert namelijk de concentratie, zorgt daarnaast voor snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met kennis die al aanwezig is. Fluoriet edelsteen beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling. Fluoriet edelsteen vergroot intuïtieve vermogens en maakt je bewuster van hogere spirituele werkelijkheden. Op psychisch niveau lost Fluoriet vastgeroeste gewoontes op en brengt het onderdrukte gevoelens aan de oppervlakte. Fluoriet kristal is goed tegen geestesziekten..

 

Herkimer Diamanten  hebben een enorme lichtkracht en zijn  krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen.

Herkimers zijn verbonden met het helder witte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer Diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. Herkimer Diamant bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven. Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Herkimer Diamanten geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

 

Howliet kan op alle chakra’s, maar hoort vooral bij het voorhoofdchakra. Een howliet op het voorhoofd tijdens meditatie kan inzicht in vorige levens geven.
* Het dragen van howliet (bij voorkeur als oorbellen) verlicht spanningshoofdpijn.
* Howliet helpt hersenhelften harmoniseren. Dit bevordert creativiteit en communicatieve vaardigheden.
* Howliet versterkt het geheugen en stimuleert de honger naar kennis en naar verdieping van kennis. Dit maakt howliet tot een steun bij leren en studeren.
* Howliet is een silicaat en versterkt botten, gewrichten, nagels en gebit. Kalknagels, broze nagels en nagelbed- ontstekingen zijn typisch klachten die door howliet geheeld worden.
* Het dragen of opleggen van howliet heelt huidwondjes en verlicht huidirritaties door contactvergiftiging (wolfsklauw, schoonmaakmiddelen) en insectenbeten (behalve wespensteken).
* Howliet beschermt tegen nachtmerries en stimuleert een rustige, diepe slaap. Howliet geeft een ontspannen gezicht, waardoor je jonger lijkt.
* Howliet verbetert het evenwichtsgevoel. Het is daarom een heel goede steen voor mensen met een slecht evenwichtsgevoel (vaak vallen of dingen laten vallen).

* Howliet maakt vindingrijk en creatief en geeft inspiratie.
* Met howliet heb je meer respect voor anderen, je laat de ander in zijn waarde.
* Howliet heeft een zeer aardend effect. Daarnaast opent hij het derde oog en vergroot hij spiritualiteit en intuïtie.
* Howliet maakt je bewust van je handelingen en de gevolgen van die handelingen. Het mineraal helpt om doelen te formuleren en geeft de energie om ze ook te bereiken. Het helpt je de controle over je leven te hervinden en te behouden.
* Howliet is een zeer ontspannende steen en daardoor goed tegen stress. Het maakt geduldig en verdraagzaam.

 

Lapis Lazulli werkt het sterkst op het keel en voorhoofdchakra, door zijn kobaltblauwe tot indigoblauwe kleur. Klachten aan mond, keel, stem en longen verdwijnen, zoals aften,amandelontstekingkeelontstekingkeelpijnbronchitis. Vooral klachten die ontstaan zijn door het onderdrukken van ergernissen.
* Lapis lazuli is een zwavelhoudend aluminiumsilicaat. De steen heeft als silicaat een opbouwend effect op de botten. Het is dan ook een goede steen bij sportblessuresblauwe plekken en botbreuken.
* Het aluminium in de steen heeft een gunstig effect op de zenuwen. Daardoor is de steen perfect bij hoofdpijn en zenuwpijnen. Werkt vooral(ont)spanningsmigraine en migraine als resteffect van een whiplash.
* De lapis lazuli is een goede steen tegen hoge bloeddruk. Draag de steen bij voorkeur op het hart om een hoge bloeddruk te verlagen. Bij een lage bloeddruk kun je de steen beter niet gebruiken.
Nagelbijten verdwijnt als je langdurig lapis lazuli draagt.
* Lapis lazuli reguleert de schildklierfunctie en werkt harmoniserend op de calciumhuishouding. Dit is een goede steen voor mensen met osteoporose.
* Lapis lazuli harmoniseert de menstruatiecyclus.
* Lapis lazuli versterkt het immuunsysteem, is ontstekingsremmend en ontstekingswerend.
* Lapis lazuli stimuleert en harmoniseert de werking van de lever, de maag en de nieren.
* Lapis lazuli werkt uitstekend tegen huidwondjespukkeltjeseczeem en andere huiduitslag door nerveuze oorzaken. Lapis lazuli verlicht ook de jeuk bij eczeem en insectenbeten.
* Lapis Lazuli geneest ontstekingen van zenuwen en zenuwuiteinden. Het kan daarom een ziekte als MS (Multiple Sclerose) verlichten.

* Lapis lazuli is de steen van de vriendschap en relaties. Lapis lazuli helpt je te zijn wie je bent, zonder toneelspel of maskers, iemand die gerespecteerd wordt om wie hij is. De steen helpt je ook om jouw relaties en partner te accepteren zoals ze zijn.
* Lapis lazuli vergroot je zelfvertrouwen en je vertrouwen in eigen kunnen en intuïtie.
Angsten en vooroordelen verdwijnen met lapis lazuli.
* Lapis lazuli maakt optimistisch, maakt nieuwsgierig naar het onbekende, maar met voorzichtigheid.

 

Malachiet hoort bij alle chakra’s, maar vooral bij de basis-, zonnevlecht-, hart- en keelchakra’s.
* Groen is de kleur van het hartchakra én van de malachiet. Malachiet versterkt het hart en de bloedsomloop. Het mineraal versterkt de wanden van de bloedvaten, en vermindert en voorkomt spataderen en aambeien.
* Malachiet is een belangrijke beschermsteen. Het neemt negatieve energieën en vervuilende stoffen gemakkelijk op uit de atmosfeer en het lichaam. Malachiet biedt bescherming tegen allerlei soorten straling, zoals elektromagnetisme, aardstralen.
* Malachiet heeft door zijn koper een sterke antibacteriële werking, en verlicht en heelt daardoor ontstekingen. Dat geldt vooral voor ontstekingen van de huid, in het gezicht en van de ogen.
* Malachiet is goed tegen besmettelijke ziekten, zoals cholera.
* Epilepsie, waanbeelden, duizelingen worden verminderd of zelfs geheeld door malachiet.
* Malachiet stimuleert de waterhuishouding enorm; nieren en blaas gaan beter werken. Daardoor neemt de kans op jicht af. Malachiet helpt bij verminderde aandrang om te plassen, en ook tegen een steeds terugkerende blaasontsteking.
* Malachiet ondersteunt de ontwikkeling van de geslachtsorganen en heelt aandoeningen hieraan, zoals prostaatklachten, onregelmatige of pijnlijke menstruatie, frigiditeit. Het vergemakkelijkt de bevalling, verkleint de kans op kraamvrouwenkoorts en doet borstvoeding toeschieten. Het helpt bij seksuele problemen, vooral als die veroorzaakt zijn door slechte ervaringen in het verleden.
* Malachiet versterkt de lever en heeft daardoor een ontgiftende werking.
* Het helpt bij klachten aan de luchtwegen, zoals astma. Malachiet geeft meer lucht.
* Malachiet is een uitmuntende versterker van het zelfhelend vermogen en is daarom prima in te zetten bij chronische ziekten.

* Malachiet verlost je van nachtmerries, onverklaarbare angsten en fobieën.
* Malachiet reinigt en activeert de chakra’s, en stemt af op je innerlijke wijsheid. Het maakt verstandig, invoelend en rechtvaardig. Het maakt leergierig en nieuwsgierig, helpt je je diepste wensen te verwoorden en woorden in daden om te zetten. Ook helpt het je te veranderen, vastgeroeste patronen te verbreken, mocht je dat willen.
* Logisch denken en analyseren worden gemakkelijker met een malachiet in de broekzak. Je reactievermogen wordt beter, je woordkeus snediger.
* Malachiet is een steen die je kan helpen de taal der dieren te verstaan. Het is een goede steen voor dierenfluisteraars en dierenartsen.
* Malachiet stimuleert de energiestroom en heft blokkades op.
* De steen helpt je de schoonheid van objecten, tekeningen, situaties te zien.

 

Nefriet komt van het Griekse woord nefron, wat nier betekent. Het is een van de twee steensoorten die Jade genoemd wordt. Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel) en zorgt voor harmonie en evenwicht. De steen bevordert zelfverwezelijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

 

Pyriet

Spiritueel

* Pyriet hoort bij het basischakra (vanwege zijn hoge ijzergehalte) en bij het zonnevlechtchakra (vanwege zijn goudgele kleur). Op het basischakra aardt het en helpt het je met beide benen op de grond te staan. Op de zonnevlecht helpt het vooral de lever te ontgiften, en harmoniseert het maag, milt, alvleesklier en twaalfvingerige darm.
* Pyriet is een sterk aardende steen die een sterk inzicht kan geven in je eigen drijfveren.

Mentaal

* Pyriet geeft zelfkennis en helpt jezelf eerlijk te beoordelen en te accepteren, met al je goede en minder goede kanten.
* Mensen die erg in hun hoofd zitten, worden door de pyriet weer met beide benen op de grond gezet.
* Pyriet geeft zelfvertrouwen. Het neemt stress en spanning van zijn eigenaar over, waardoor de eigenaar rustig en kalm is. De steen moet daarom regelmatig ontladen, gereinigd en opgeladen worden.
* Mensen die vaak ziek zijn, krijgen door het dragen van pyriet inzicht in zichzelf en in de patronen die bijdragen tot hun ziekte. Ze kunnen de situatie beter doorgronden en daardoor ook oplossen. Pyriet geeft de mentale kracht die nodig is om die patronen te doorbreken.

Emotioneel:

* Pyriet maakt open en eerlijk.
* Pyriet maakt evenwichtig.
* Pyriet geeft tevredenheid aan wie hem draagt.
* Pyriet helpt de geestelijke spijsvertering. Het is dan ook een prima steen voor mensen die ‘veel op hun lever hebben’ en binnenvetters.

Fysiek:

* Pyriet versterkt het hart en de longen. Het versterkt de bloedcirculatie.
* Regelmatig dragen van een sieraad met pyriet maakt vitaal.
* Pyriet vermindert keelklachten, zoals bronchitis, hoesten en keelontsteking.
* Dankzij het hoge ijzergehalte helpt pyriet bij bloedarmoede en herstel na ziekte en uitputting.
* Pyriet stimuleert de lever.
* Pyriet is pijnstillend en ontkrampend. Het werkt ook goed bij menstruatieklachten. Gebruik bij heftige of pijnlijke menstruatie de pyrietzon (pyriet met straalvormige patronen) voor een optimaal effect.
* Pyriet verhoogt de weerstand en versterkt het immuunstelsel.
* Pyriet heeft een gunstige invloed op de hersenen, zeker ook bij hersenbeschadiging door bijvoorbeeld een herseninfarct.
* Bij problemen met de werking van de darmen werkt de pyriet regulerend. Mensen met een onregelmatige stoelgangverstopping of diarree vinden veelal baat bij het dragen van een pyriet in de broekzak.
* Heb je last van parasieten zoals wormen en schimmelinfecties? Het gebruik van pyrietelixer in combinatie met het dragen van een pyriet kan uitkomst bieden.

Bron: www.semoea.nl

 

Rhodochrosiet hoort als roze steen bij het hartchakra, waardoor liefde kan ontwaken en groeien. Ook bevordert de steen een gevoel van harmonie, en geduld en compassie met medemens en dieren. Maar hij werkt ook in op andere chakra’s:

  • Op het basischakrazet rhodochrosiet je in je kracht.
  • Op het heiligbeenchakraheft rhodochrosiet blokkades in de omgang met seksualiteit op.
  • Op de navelgeeft de steen het besef dat je slechts onderdeel bent van een groot geheel, en dat alles op het juiste tijdstip en de juiste plaats gebeurt.
  • Op de zonnevlechtbrengt rhodochrosiet balans bij emotionele problemen, en hij zorgt ervoor dat de gebruiker liefde voor zichzelf kan vinden. Op zonnevlecht- én voorhoofdchakra wordt de energiestroom tussen deze chakra’s gestimuleerd.

* Dankzij sporenelement mangaan werkt de steen zeer sterk op de thymus en versterkt het immuunstelsel. Pas op: je kunt een op de thymus gelegde rhodochrosiet niet lang verdragen.
* Rhocdohrosiet stimuleert de doorbloeding, verbetert de bloedcirculatie en heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Hierdoor geeft het mineraal energie.
* Rhodochrosiet voorkomt vaatvernauwing en is goed tegen arteriosclerose (verkalking van slagaders). Ook werkt de steen stimulerend op de zenuwen. Dankzij deze twee werkingen kan rhodochrosiet de symptomen van de ziekte van Parkinson verminderen.
* Rhodochrosiet werkt goed tegen dementieepileptische aanvallen en schizofrenie.
* De steen werkt regulerend op de spijsvertering. Hij neemt vooral nerveuze klachten als maagbranden en verstopping of juist diarree weg.
* Rhodochrosiet heeft een reinigende werking op nieren en darmen, en ook op de huid. De steen kan chronische acné verminderen en soms zelfs helemaal helen.

* Rhodochrosiet maakt kalm en vergroot de concentratie.
* Dit mineraal helpt je de wereld vol liefde en vertrouwen tegemoet te treden. Het geeft compassie en mededogen.
* Rhodochrosiet is een zeer beschermende steen voor overgevoelige mensen. Het beschermt tegen negatieve invloeden en mensen.
* Rhodochrosiet maakt minder egoïstisch.
* Het helpt bij allerlei angsten en fobieën.
* Rhodochrosiet maakt tevreden en blij, helpt zodoende bij depressie en mineur.

 

Rozekwarts heelt het hartchakra, maar ook allerlei kwalen die met het hart te maken hebben. Van een gebroken hart tot klachten van de bloedsomloop.
* Rozekwarts heeft door zijn hoge gehalte siliciumdioxide een verjongend effect op de huid. Door regelmatig met rozekwarts over de huid te gaan, wordt deze strak. Heb je een problematische huid, dan moet je na een rozekwartsmassage je steen wel reinigen! Doe dit door je steen goed af te spoelen onder lauw stromend water. Gebruik steeds dezelfde steen voor deze steenmassage. Kleine onregelmatigheden als puistjeswratjes en mee-eters verdwijnen door regelmatig rozekwartswater te drinken.
* Een ontspannend bad wordt nog meer ontspannend als je een paar rozekwartsen in je badwater legt. Neem wel grote stenen die niet met het badwater weg kunnen spoelen.
* Rozekwarts op je nachtkastje heeft een positief effect op je nachtrust (maar ook op je liefdesleven).
* Door rozekwarts in je broekzak te dragen, versterk je en bescherm je de mannelijke en vrouwelijke organen die nodig zijn bij kinderen verwekken.
* Rozekwarts geneest klachten die veroorzaakt worden door stress, met name huidklachten zoals eczeem.

 

Problemen in de relationele sfeer worden minder door regelmatig sieraden met rozekwarts op je hart te dragen, of door een rozekwarts regelmatig in je hand te nemen en aandachtig te beschouwen.
* Rozekwarts vergroot het invoelingsvermogen, waardoor je begrip krijgt voor andermans gevoelens. Kalmeert en troost bij verdriet en zorgen. Beurt je op bij melancholie en depressie.
* Rozekwarts opent je hartchakra. Dat maakt je ontvankelijk voor schoonheid en kwetsbaarheid. Draag regelmatig rozekwarts sieraden en je ziet duidelijker de schoonheid van de natuur, van jonge mensen en dieren, van bloemen en planten.
* Rozekwarts helpt je weer als een kind te zijn, onbevangen en onbevreesd. Het maakt speels en vrolijk.
* Rozekwarts leert je jezelf accepteren zoals je bent. De steen geeft je de kracht en energie om je mindere kanten ten goede te veranderen.
* Rozekwarts is de steen van de onvoorwaardelijke liefde.
* Rozekwarts is kalmerend. De steen troost de verdrietigen, verzacht iemand met een verhard gemoed, tempert driftige natuurtjes.
* Rozekwarts helpt goed tegen allerlei angsten en fobieën, zoals angst in het donker of angst om opgesloten te worden.

 

 

Sneeuwvlokobsidiaan

* Door zijn donkere kleur hoort de sneeuwvlokobsidiaan bij het aardechakra en het basischakra. Het is een sterk aardende steen, die ervoor zorgt dat de gebruiker weer met beide voeten op de grond komt te staan. De steen voorkomt zweverigheid; absorbeert angst en trauma’s; verlicht pijn en geeft ontspanning. Hij ondersteunt alle soorten genezingsprocessen.
* Sneeuwvlokobsidiaan heeft dankzij de siliciumdioxide een positief effect op een te hoge bloeddruk.
* Sneeuwvlokobsidiaan ondersteunt het herstel van gebroken botten, ontkalking en huidwonden. Obsidiaan verstevigt het beendergestel en vooral de ruggegraat.
* Ook klachten als verkoudheid, griep en koude voeten herstellen sneller dankzij de sneeuwvlokobsidiaan. Dit komt vooral door de verwarmende werking van het ijzer dat in de steen zit.
* Dankzij het ijzer werkt sneeuwvlokobsidiaan ook goed bij bloedarmoede en menstruatieklachten.
* Door de aanwezigheid van aluminium kan sneeuwvlokobsidiaan problemen met het zenuwstelsel verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Hetzelfde geldt voor een slecht werkende alvleesklier, lever of nier.

* Obsidiaan heft allerlei soorten spanningen en blokkades op, zowel spiritueel, geestelijk als fysiek. Het is een goed steen bij ongelukken, stress en onverwachte tegenslag. Deze steen troost en helpt je de zonnige zijde te blijven zien. Shock en stress, en traumata worden door de obsidiaan opgelost.
* Obsidiaan helpt bij piekeren en malen om rustig in het hoofd te worden.
* Bij meditatie helpt obsidiaan om onbevooroordeeld te kijken. Zo kan obsidiaan helpen om je negatieve kanten te leren kennen en om te vormen, of oude traumatische gebeurtenissen te verwerken.

Obsidiaan beschermt ook tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving door straling en wateraders op.

 

Shungit of Shungiet

Shungiet hoort bij het basischakra en het aardechakra. Het mineraal zet je met beide benen op de grond
* Shungiet werkt ontgiftend en is vooral goed tegen alle soorten elektromagnetische smog. Zet een bol of piramide bij je computer en magnetron. Door een shungiet in de ruimte te zetten, wordt alle negatieve energie geabsorbeerd. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld aardstralen. Ook als je je wat zwakjes en gammel voelt, kan de shungiet de oorzaak hiervan absorberen.
* Shungiet versterkt het immuunsysteem. De steen versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam op alle fronten.
* Shungiet is ontstekingsremmendkoortsverlagend en verkoelend.
* Bij problemen met de spijsvertering absorbeert shungiet de oorzaak. Het drinken van shungiet water helpt bij brandend maagzuur en zure oprispingen. Shungietwater helpt bi diarreeconstipatie en buikpijn.
* Shungiet is een prettige steen bij sommige soorten contactallergie. Helpt tegen vergiftigingenjeuk en huiduitslag.
* Een goede steen tegen hoofdpijn, met name spanningshoofdpijn. Shungiet helpt je je hoofd leeg te maken. Zo helpt de steen ook goed bij slapeloosheid en problemen met inslapen en doorslapen.
* Shungiet helpt tegen allerlei soorten pijn, tegen eerstegraads brandwonden. Leg de shungiet direct op de zere plek.
* Shungiet helpt tegen ontstekingen als parodontosisstomatitishepatitis. Ontstekingen in de mond kun je bestrijden door te gorgelen met shungietwater.
* Was je haar met shungietwater bij dof of futloos haar, en bij haarverlies. Drink hierbij regelmatig mineraalwater met een paar druppels shungiet elixer.
* Smeer shungietolie op een koortslip, dan geneest deze snel.
* Allerlei huidklachten, zoals eczeem en psoriasis, verminderen door wassen of deppen met shungietwater. Dit water bevordert tevens de genezing van krassenschrammen en schaafwonden. Shungietwater versterkt en verjongt de huid. Probeer eens het effect van shungietwater op eelt!
* Shungiet verbetert de oog-handcoõrdinatie. Prettig bij het aanleren van nieuwe vaardigheden, zoals tekenen, schilderen, kleien beeldjes maken, een nieuw soort schrift aanleren.
* Shungiet verbetert ook je reactievermogen. Dat maakt shungiet een fijne steen om bij je te dragen als je aan het verkeer deelneemt.

* Shungiet is kalmerend en troostend.
* Shungiet harmoniseert alle chakra’s en zuivert de aura. De steen verdiept en versterkt spirituele groei.
* Shungiet is aardend, maar tegelijkertijd verheffend.
* Shungiet helpt je kansen te zien en deze te pakken
* Shungiet helpt bij het loslaten van sterke emoties en stressvolle gedachten. Het is een goede steen tegen stress, is kalmerend en rustgevend. Bij depressie en somberheid maakt shungiet weer vrolijk.
* Shungiet beschermt tegen negativiteit. Het mooie, het goede en positieve wordt versterkt en geconcentreerd.

 

Shungiet biedt krachtige bescherming tegen verschillende bronnen van straling (bijvoorbeeld de elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, magnetrons en andere apparatuur) en schadelijke invloeden. Daarnaast reinigt en ontgift de steen het lichaam en zuivert de ruimte waarin de steen geplaatst wordt. Fysiek verbetert de steen de weerstand en de algehele gezondheid. Shungiet werkt ontstekingsremmend en verkoelend. Daarnaast vermindert het allergieën, stress en spanningshoofdpijn en kan helpen bij slapeloosheid.

 

Sodaliet 

Geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken. Fysiek helpt de steen bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Het werkt koorts verlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.

 

Sugiliet

* Sugiliet opent alle chakra’s. De steen werkt vooral in op het hartchakra, voorhoofdchakra en kruinchakra.
* Sugiliet is een goede steen voor dromerige mensen, omdat ze dan beter in het hier en nu kunnen functioneren.
* Sugiliet beschermt de aura tegen negatieve invloeden van buitenaf. Draag hiervoor een sieraad van sugiliet zichtbaar op de kleding.

* De sugiliet stelt je open voor diepere wijsheden, en vergroot je bewustzijn. Het maakt je bewust van de kracht van visualiseren, de kracht van de fantasie en de macht van gedachten.
* Sugiliet helpt bij het vinden van antwoorden op belangrijke vragen.
* Sugiliet helpt om creatieve oplossingen te vinden voor hardnekkige conflicten.
* Sugiliet helpt consequent te blijven, trouw aan je eigen principes.
* Sugiliet helpt om gefocust te blijven. Dit maakt sugiliet een goede steen voor kinderen met leesproblemen en spellingproblemen.

* Sterke negatieve emoties zoals woede, angst, teleurstelling worden verzacht door de sugiliet. Het mineraal zet negatieve gevoelens en emoties om in inzicht, tevredenheid, rust. Het helpt je liefde en respect te voelen voor alles wat leeft.
* Sugiliet helpt om irrationele angsten en fobieën, paranoia en schizofrenie te overwinnen. Vooral bij vliegangst is sugiliet de beste steen om te dragen. Een zeer goede steen voor mensen die overal beren op hun pad zien.
* Sugiliet is een nuttige steen bij problemen in de communicatie tussen mensen. Sugiliet stimuleert goede contacten binnen een groep en lost problemen binnen de groep op. Mogelijke conflictpunten worden op redelijke toon besproken, zonder in emoties te schieten.

* Siguliet heelt en ondersteunt alle zintuigen: zien, gehoor, reuk, tastzin, smaak en spraak.
Tumoren houden niet van sugiliet en slinken als je er regelmatig sugiliet op legt. Wratten en moedervlekken verdwijnen in de buurt van sugiliet.
* Zelfs aids en klachten veroorzaakt door aids verminderen met sugiliet.
* Sugiliet helpt bij slaapproblemen en nachtmerries, vooral als die veroorzaakt worden door (irrationele) angsten voor mensen, dieren of situaties. Geniet van een heerlijke nachtrust met sugiliet onder je kussen!!
* Sugiliet brengt het zenuwstelsel in balans. Sugiliet harmoniseert zenuwen en hersenen, en helpt tegen epilepsie en motorische storingen.
* Het is een uitstekende steen om te gebruiken bij hersenschuddinghoofdpijnen en migraine.
* Sugiliet is pijnstillend, vooral bij kiespijnpijn in de kaken en een verbrande mond.
* Sugiliet werkt in op de hypofyse en harmoniseert de afgifte van hormonen aan het bloed. Het mineraal harmoniseert en verbetert ook de bloedsamenstelling en de doorbloeding. Hierdoor helpt sugiliet bij bloedarmoede en klachten die met hormonen te maken hebben, zoals pijnlijke menstruatie en overgangsklachten. Maar ook bij leukemie en andere ernstige ziekten die samenhangen met bloed, zoals een hartinfarct.
* Dankzij een verbeterde doorbloeding werkt de sugiliet gunstig op lever en gal.
* Sugiliet brengt het immuunsysteem in evenwicht. De steen helpt dan ook opkomende ziekten en vage klachten te bestrijden.
* Sugiliet is een zeer goede steen om in tijden van stress te gebruiken.
* Wie serieus van zijn verslaving (roken, snoepen, drank, drugs) af wil, vindt in de sugiliet een prettige ondersteuning. Het mineraal geeft de kracht om door te zetten.

 

Bronnen: Semoea en Lichtpuntje Kristallen