Levensbloem, Flower of Life

 

Het Flower-of-Life of levensbloem patroon is het basispatroon van de heilige geometrie. Het bevat alle geometrie van het leven zoals wij het kennen op de planeet Aarde. Het bevat de vijf platonische lichamen; de tetraëder, de hexaëder (kubus), de octaëder, de icosaëder en de dodecaëder. Deze bouwstenen vormen de basis van alles op aarde. Het bevat dus de blauwdruk van de gehele schepping en is daarmee het symbool van het ontstaan van al het leven en de schepping.

De levensbloem heeft een sterk helende invloed. Alleen het ernaar kijken of er in meditatie op afstemmen kan al grote veranderingen teweeg brengen. Het woord heilig in heilige geometrie heeft niets met religie te maken, maar slaat op heel-wording, heling dus en dat is waar de levensbloem voor kan worden gebruikt.

De Flower of Life, de levensbloem, vertegenwoordigt (heeft de trilling in zich van) de energie van het eenheidsbewustzijn (de verbinding tussen alles), de volgende staat van bewustzijn waarheen de mensheid zich nu in een hoog tempo ontwikkelt/ naar opent; ook wel de nieuwe energie genoemd.

Het patroon van de Levensbloem kan worden gebruikt om het eenheidsbewustzijn in een ruimte of huis te brengen, water energetisch op te laden/te herstructureren en vitaliseren (water is in staat informatie in zich op te nemen. Een fles water een paar minuten op een flower of life symbool is voldoende om water te vitaliseren) en negatieve effecten van straling te neutraliseren.